TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol: Şirketler dijital dönüşümü ajandalarına alsınlar

İSG HABER AJANSI | AYÇA YASLI TİSK, çalışma hayatında dijital dönüşüm ihtiyacına vurgu yapıyor. Bununla birlikte yeşil mutabakat gibi somut yükümlülükler ile önemi giderek artan yeşil dönüşüm ve ikiz dönüşüm kavramlarının önemsenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Sektörleri bu dönüşümlere hazırlamak için teknoloji, çevre ve toplum odaklı bütünsel stratejilere ve uygulamalara gereksinim duyuluyor. Sektörlere özel sürdürülebilirlik yol haritalarının çıkarılması, gerekli dönüşüm aksiyonlarının kamu ile özel sektörün iş birliği içinde uygulanması da önem arz ediyor. Bu kapsamda TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, firmalara şu tavsiyeleri veriyor: "DÖNÜŞÜMÜ ŞİRKET GÜNDEMİNE GETİRMELERİ LAZIM"İSG Haber'e yaptığı değerlendirmede dönüşümün şirket ajandalarında yer alması gerektiğini belirten Akkol, "En önemli iki tavsiyem şu olur firmalara: Bu dijital ve yeşil dönüşümü kendi stratejilerinde, kendi kısa ve uzun vadeli planlarında, 'biz ne yapabiliriz', 'rakiplerimiz ne yapıyor', 'bu konuda yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterimize daha iyi daha hızlı daha etkin daha düşük maliyetli nasıl hizmet verebiliriz' diye kendi ajandalarına koymaları lazım. Yönetim toplantıları oluyor şirketlerimizde biliyorsunuz. Yönetim toplantılarında bu konuları adreslemek lazım, gündeme getirmek lazım. Bu uzun vadeli bir yolculuk, dolayısıyla birinci tavsiyem bunu bir gündem maddesi olarak kendi ajandalarında üst sıralarda tutuyor olmaları lazım. İkincisi sadece ajanda tutmakla bu iş olmaz, bu işleri yönetecek bu işleri kendi şirketlerinde organizasyonlarda hayata geçirecek insan kaynağını ya buluyor olmaları lazım ya da insan kaynağına yatırım yapıyor olmaları lazım." diye konuştu. "DİJİTAL MESLEKLER GİDEREK ARTACAK"Geçtiğimiz günlerde TİSK tarafından düzenlenen 'Ortak Yarınlar Ödül Programı' için yapılan açıklamada da ikiz dönüşümün önemine değinildi. İkiz dönüşüme adaptasyonun Türkiye'nin küresel rekabet gücü için önemli olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Dünyada ve ülkemizde büyük bir dönüşüm sürecini deneyimliyoruz. Dijitalleşme ve yeşil dönüşümün birlikteliğinden doğan ‘ikiz dönüşüm’ çalışma hayatı başta olmak üzere iş gücünü, sosyal paydaşları, ülkelerin küresel rekabetini ve dünya ekosistemini etkiliyor. İkiz dönüşümün etkisi ile iş gücü dönüşümünün hızlanacağını, dijital mesleklere ek olarak yeşil işlerin de giderek çalışma hayatında daha fazla yer alacağını söylemek mümkün.Bu kapsamda, ikiz dönüşümün getireceği etkileri yöneterek öncelikle çalışma hayatı olmak üzere, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, yeşil dönüşüme adaptasyonla ülkemizin küresel rekabet gücü ve gelişiminin artırılmasını önemsiyor ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çalışıyoruz."İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız

Üst Alt