İSG HABER AJANSI Avrupa Birliği (AB) ETF (European Training Foundation-Avrupa Eğitim Derneği) tarafından hazırlanan “Yenilikçi Öğretim ve Öğrenme Ödülleri” projesine çeşitli ülkelerden ve okullardan katılım oldu. Sivas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de projeye “Training at School, Safety in the Workplace” "Okulda Eğitim-İşyerinde Güvenlik" projesiyle katıldı. Uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Sivas Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Innovative Teaching and Learning Award 2022 (Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme Ödülü 2022) için ön seçimi geçmeyi başardı. BİN 500 ÖĞRENCİ VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM VERİLİYOR Sivas Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından projede Sanal Gerçeklik Laboratuvarında İSG eğitimlerinin yanı sıra tüm derslerin eğitimleri verilebiliyor. Laboratuvardan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören bin 500 öğrencinin yanı sıra iş gücü piyasasında çalışanlar da faydalanıyor. Toplam bütçesi 197 bin Euro olan proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından destekleniyor. İSG ALANINDA ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLİYOR İnsan hayatı ve sağlığı açısından büyük önem taşıyan projenin okul bünyesinde oluşturulacak sanal gerçeklik laboratuvarı ile öğrencilerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ( İSG) alanında önemli kazanımlar elde edileceği düşünülüyor. PROJENİN HEDEF GRUBU Projenin hedef grubu Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, Sivas ilinde çok tehlikeli sınıfta iş yapan elektrik işletmelerindeki 100 çalışan ve Sivas ilindeki tüm mesleki liselerde iş sağlığı ve güvenliği bilgi yarışmasına katılan öğrencilerden oluşuyor. Fakat nihai faydalanıcılar grubunun da oldukça geniş olduğu görülüyor. Sivas Elektrikçiler, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı tüm işyerleri, Sivas Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitelerindeki işyerleri, Sivas ilindeki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu liseleriyle birlikte hedef grupların aileleri de projeden faydalanabiliyor. 50 ÜLKE ARASINDAN FİNALE KALDI ETF 2022 Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme Ödülü'ne 50 ülke ve 88 başvuru yapıldı. Yapılan başvurular arasında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 finalist arasından aday gösterildi. Konuyla ilgili ETF yetkilileri Roberto Righi ve Fabio Nascimbeni ile okul müdürü Recai Gülez, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alan şefi Adem Kaplan, ve İngilizce öğretmeni Erdem Yücel'in katıldığı online bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda İtalya'nın Torino kentinde yapılacak ödül toreni konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. HALK OYLAMASINA İHTİYAÇ VAR Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu bu projenin ilk üçe girmesi için halk oylamasına ihtiyacı vardır. Aşağıdaki link üzerinden projeye destek verilebilir. https://www.etf.europa.eu/en/news-and-events/news/vote-etf-innovative-teaching-learning-award-2022 İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız