İSG HABER AJANSI Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından dördüncüsü gerçekleşen ve ' Çalışma Hayatının Davos'u' olarak kabul edilen Ortak Paylaşım Forumu 13 Ekim 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleşiyor. "Çalışma Hayatında Sürdürülebilirdik" ana temasına sahip olan forum, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açılış konuşmasıyla başladı. Gerçekleşen Foruma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kamil Işık ve Uluslararası Örgütler katılım sağladı. Bu sene OPF 2022, çalışma hayatında “sürdürülebilirlik” odağında düzenlenecek. İklim krizine karşı alınabilecek önlemler, sanayimizin tüm sektörleriyle kapsamlı bir dönüşüm sürecine nasıl hazırlanacağı ve ikiz dönüşüm ile birlikte çalışma hayatını nelerin beklediği konuları derinlemesine ele alınacak. İş gücünün sürekliliğinin de ele alınacağı Forumda, ikiz dönüşümün çalışma hayatına getireceği etkilerin nasıl yönetilebileceği ve yeşil mesleklere bugünden nasıl hazırlanabileceği konuları da masaya yatırılacak. Başkan Akkol, "Güvenceli esnek çalışma için kapsamlı bir rapor hazırladık. Burada yeni nesil yöntemlerinin çalışma hayatına etkilerini tarif ettik. Bu yöntemler en az 1,5 milyon insanımızın istihdamının önünü açarak yöntemler. Nitekim Bakanımız da bu konuya sahip çıktı, çıkmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. Kayıt dışı ile mücadelenin önemini vurgulayan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, kapsamlı şekilde hazırladıkları aksiyon önerileri ile kayıt dışılığın 16 puana kadar azalmasının yani 4,5 milyon kayıt dışı çalışanın kayıtlı istihdamın alınmasının mümkün olduğunun altını çizdi. Çalışanlarımız, devletimizin desteği ile sosyal yardım sağlayan işverenlerimizin tarafından korunacak ifadelerini kullanan Akkol, teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı. Açılış konuşmaları Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar'ın konuşmalarıyla devam etti. Son açılış konuşmasını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gerçekleştirdi. Bakan Bilgin sürdürülebilirdik hakkında açıklamalarda bulunurken, "Sürdürülebilirlik konusu son zamanlarda makale ve kitapların konusu haline geldi." ifadelerini kullandı. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız