İSG HABER AJANSI 2022 yılının son İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Aralık ayında düzenlenecek. 11 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek olan sınav için adayların Bakanlık tarafından yetkili eğitim kurumlarından eğitim alması gerekiyor. Yetkili eğitim kurumlarından eğitim alacak olan adaylar için eğitim kurumlarına son başvuru tarihi 6 Eylül 2022. C-B-A sınıf iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylar eğitim kurumlarınca düzenlenen eğitim programlarını (uygulamalı eğitimin onaylanması dâhil) 14 Ekim 2022 tarihine kadar tamamlanmalı. Diğer sağlık personeli olmak isteyen ve 2022 Aralık sınavına girecek adaylar için eğitimlere son kayıt tarihi 25 Eylül 2022. Eğitimini başarıyla tamamlayan adayların bilgileri (devamsızlık süresini aşmayan ve uygulamalı eğitimi belirtilen tarihe kadar onaylananlar) İSG-KATİP’ten otomatik olarak çekilerek ÖSYM’ye bildirilecek olup bu adayların İSG-KATİP’ten herhangi bir başvuru oluşturmasına veya evrak göndermesine gerek yoktur. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumları ve Profesyonelleri Derneği (TİGEP) Genel Sekreteri Mehmet Erdem Tokuş, Aralık sınavına girecek adayları uyardı. Genel Sekreter Tokuş adaylara şunları söyledi: 2022 Aralık İSG sınavına girecek C-B-A sınıf iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi olmak isteyen adaylar için eğitimlerin son kayıt tarihi yarın. Adaylar kayıt olmak için Bakanlıkça yetkili eğitim kurumlarından eğitim almalıdır. Pandemi sürecinden bu yana uzaktan devam eden eğitimlerimiz bu dönemde uzaktan olarak devam etmektedir.2022 yılının son İSG sınavı Aralık ayında gerçekleşecek. Bir sonraki sınav dönemi ise 2023 yılının Mayıs ayında düzenlenecek. Adayların bir sonraki eğitim dönemine kalmamaları adına son kayıt tarihine dikkat etmeleri gerekiyor. Eğitime katılacak adayların derslere devam noktasında özen göstermelerini rica ediyoruz. Sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar dilerim. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız